Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Za jak dlouho...

Dobrý den, je mi 13 let a mám problémy s nehty. Mám na nich svislé vroubky a trápí mě křehkost, lámavost a vrství se mi na několik plátků nebo jak bych to měla říct ... divné je, že mi nehet na malíčku a prsteníčku u obou rukou roste mnohem rychleji než ostatní nehty.. nevíte proč? Pak sem se dočetla že je dobrý pravý olivový olej.. ten doma máme je velice kalitní a já si v něm zatím asi týden před spaním máčím tak na 10-12min. prsty+nehty a masíruju kůžišku okolo nich. Pak jsem četla že je dobrý citron a také cibule.. že jimi mám nehty potírat a oni se zpevní a´nebudou se lámat. Ráda to vše vyskouším ale můžu tyto všechny způsoby kombinovat společně s hydratačním krémem ????? zatím jsem to nezkoušela, jen ten oliváč. A nevíte za jak dlouho se tak projeví známky zlepšení ?? Předem děkuji za odpověď, hezký večer.

Odpovědi na otázku

Děkuji za odpověď, beru vytamíny každý den. kde jsou obsaženy většina těchto látek :D A za jak dlouse by se tak mohlo projevit zlepšení ??
Dobrý den, olivový olej můžete zkombinovat s několika kapkami citrónové šťávy. Kromě promazávání nehtů a koupelí věnujte pozornost hlavně výživě "zevnitř". Můžete mít nedostatek železa, biotinu (vaječný žloutek), zinku, vitaminu A, B12 či vápníku. Dbejte proto na dobrou výživu ("zelená" zelenina jako kapusta, špenát, brokolice, dále ovesné vločky, hrozinky, datle, švestky, kvasnice, játra, žloutky), případně si pořiďtě nějaké preparáty s obsahem těchto látek. Svislé vroubky mohou být někdy známkou dlouhodobé dehydratace.